Lamor Miller-Whitehead: Pastor uit Brooklyn zegt dat hij en zijn vrouw tijdens hun prediking zijn beroofd van meer dan $ 1 miljoen aan juwelen

De politie zegt een melding te hebben ontvangen dat drie mensen zondag met vuurwapens de kerk van de Leaders of Tomorrow binnenkwamen en de sieraden, dominee Lamor Miller-Whitehead, die bij Bishop langsgaat, en zijn vrouw droegen. De politie laat weten dat het onderzoek ‘aan de gang’ is.

Een deel van het gemelde incident werd vastgelegd op video vanuit de kerk. Een deel van de livestream werd verkregen door CNN-filiaal WCBS voordat het werd verwijderd en toont ten minste één dader die een pistool op de dominee houdt en zijn preek onderbreekt.

“Oké, oké, oké,” zegt Whitehead in de video, terwijl hij zijn handen ophief en zich op de grond liet zakken.

De video is niet langer beschikbaar op de livestream van de kerk, maar Whitehead vertelde WCBS wat er is gebeurd.

“Dat — ‘oké, oké, oké’ — is min of meer zeggen dat ik niet wil, ik ga niets doen, oké, want ik weet dat jullie allemaal voor mij komen, y ‘allemaal rechtstreeks naar mij toe. Ik wil niet dat mijn parochianen gewond raken’, zei hij.

“Ik heb daar vrouwen en kinderen. Toen ik beneden kwam, ging er een naar mijn vrouw en nam al haar sieraden mee en hield het pistool voor het gezicht van mijn 8 maanden oude baby,” vervolgde hij.

“Deed de ring van mijn bisschop af, mijn trouwring en deed mijn bisschopsketting af, en toen had ik kettingen onder mijn gewaad, en hij begon op mijn nek te tikken om te zien of (er) nog iets was — dus dat betekent dat ze het wisten, ze keek en ze wisten dat ik andere sieraden heb”, zei hij.

Whitehead zei dat er bij de deur ook gewapende mannen stonden met vuurwapens die tot diakenen waren geheven. Er waren ongeveer 20 tot 25 gemeenteleden aanwezig, zei de politie.

“Mijn kerk is getraumatiseerd”, zei Whitehead.

De NYPD zei dat ze een rapport hadden ontvangen dat de verdachten voor meer dan $ 1 miljoen aan juwelen hadden meegenomen en vervolgens te voet de locatie waren ontvlucht. Ze stapten naar verluidt een witte Mercedes-Benz-auto in en werden gezien in oostelijke richting op Avenue D, aldus de politie.

Pastor benadrukt banden met burgemeester Eric Adams

Volgens zijn biografie ging Whitehead naar het New York Theological Seminary en voltooide hij zijn studie met een certificaat in Ministry in Human Services van de Theological Institution of Rising Hope Inc. Het prijst hem als een erkende New York State Kapelaan en een gecertificeerde huwelijks- en begrafenisondernemer .

In 2013 richtte hij Leaders of Tomorrow Ministry op in Brooklyn, staat in zijn bio.

Zijn kerkbiografie zegt ook dat hij “als mentee” werd geadopteerd door Eric Adams, de voormalige president van Brooklyn Borough en de huidige burgemeester van New York.

“Niemand in deze stad mag het slachtoffer worden van gewapende overvallen, laat staan ​​onze geloofsleiders en gemeenteleden die aanbidden in een Huis van God”, zei Adams in een verklaring. “De NYPD onderzoekt deze misdaad en zal onvermoeibaar werken om de betrokken criminelen voor het gerecht te brengen.”

Whitehead moedigde de verantwoordelijken aan om zich bij de politie aan te geven.

“Ik vergeef je en ik bid voor je, weet je, en ik hoop dat God je verlost van de denkwijze van wie je op dit moment bent”, zei hij.

Whitehead en zijn kerk hebben geen oproepen voor commentaar beantwoord.

De pastoor haalde de krantenkoppen in juni toen hij zei dat hij betrokken was bij het onderhandelen over de overgave van een man die beschuldigd werd van het neerschieten en vermoorden van een Goldman Sachs-medewerker in een metro in New York City. De politie arresteerde de man uiteindelijk voordat hij zich vrijwillig kon overgeven.
Het geverifieerde Instagram-account van Whitehead geeft details over zijn extravagante shows van rijkdom, waaronder pakken met Louis Vuitton-embleem, grote sieraden en flitsende auto’s. In een video op zondagavond drukte hij zich verbijsterd uit tegen de krantenkoppen die hem ‘flitsend’ noemden.

“Het gaat er niet om dat ik flitsend ben. Het gaat erom dat ik koop wat ik wil kopen,” zei hij. “Het is mijn voorrecht om te kopen wat ik wil kopen. Als ik er hard voor heb gewerkt, kan ik kopen wat ik wil kopen.”

Verduidelijking: dit verhaal is bijgewerkt om te verduidelijken dat de politie een rapport over het incident heeft ontvangen.

Eric Levenson en Liam Reilly van CNN hebben bijgedragen aan dit rapport.

Leave a Comment